Посета студената психологије

У складу са Споразумом о сарадњи који је Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања склопио са Филозофским факултетом у Београду,  Завод су 18. децембра 2008. године посетили студенти III  године психологије.

 

 


Посета васпитно-образовним установама и упознавање са радом психолога је саставни део њихових студијских обавеза из предмета Увод у психологију образовања. Запослени у Заводу су се потрудили да своје будуће колеге упознају са радом Завода и са неким сегментима осигурања квалитета образовања у којима Завод учествује. Studenti1

 

 

 


Студенти психологије су у оквиру шест краћих презентација, које су припремили запослени у Сектору за стандарде и вредновање, имали прилике да чују о изради  образовних стандарда за крај обавезног образовања који су у протеклих неколико година развијени у Заводу, о начину организовања националних испитивања и добијеним резултатима у оквиру извршеног националног испитивања ученика IV разреда основне школе, као и о приказима метода који се користе приликом конструкције инструмената и обраде података који треба да послуже за доношење најбољих решења за унапређивање система образовања.

 

 Studenti2

 

На крају посете студенти су имали прилику да виде на који начин се логистички прате пројекти који се односе на истраживања на репрезентативним узорцима, као и место где се штампају тестови који морају бити заштићени како не би доспели у јавност пре времена.

 

Врх стране